Publicat de: vladenachescu | octombrie 20, 2009

Educatia si dezvoltarea personalitatii elevilor


personalitate

Educaţia şi dezvoltarea caracterului acoperă o largă varietate de problematici cum ar fi educaţia şcolarului timpuriu, relaţia părinte-copil, elev-profesor, dezvoltarea morală, metode de predare, de motivare, de învăţare teoretice şi practice, etc

Dezvoltarea unui personalitati globale buna nu se limitează numai la copii si studenti, dar este ceva care poate fi urmată până în orice punct al vieţii.

Ce înseamnă pentru tine cuvintele „personalitate de dezvoltare”? A deveni mai fermecător, o persoană carismatic, o persoană mai puternică? educatia si dezvoltarea personalitatii

Orice personalitate, prin dinamismul de care dispune, tinde să-şi găsească un loc cît mai adecvat în societate şi un echilibru psihologic.

J.Piaget afirma că omul trăieşte, ia atitudine, activează într-o multitudine de valori, pe care le ierarhizează şi astfel, prin opţiuni ce depăşesc permanent actualul nivel, atribuie un sens existenţei sale. Comenius considera că dacă omul este o fiinţă eminamente culturală, educaţia este definită drept proces de transmitere a culturii, iar pedagogia – ca o ştiinţă a culturii. Cunoaşterea de sine este un proces de durată, considerat neîncheiat, pentru că însăşi dezvoltarea este un proces continuu. Orientarea valorică a personalităţii înseamnă dezvoltarea conştiinţei de sine, afirmarea propriei personalităţi şi integrarea treptată în valorile vieţii. Numerosi profesori sînt de părerea că organizează procesul educaţional din perspectivele cerinţelor curriculare, axîndu-l pe elev ca subiect al învăţării. educationEi formulează cu precauţie obiectivele operaţionale ale activităţii, utilizînd verbe de acţiune; proiectează lucrul la clasă în perechi şi în grupuri, realizează împreună cu elevii postere; îi ghidează la elaborarea proiectelor, portofoliilor etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: