Publicat de: vladenachescu | octombrie 21, 2009

Invatarea scolara


învăţarea este procesul prin care o anumită activitate ia naştere ori se transformă, reacţionând la o situaţie, cu condiţia ca esenţa schimbării să nu poată fi explicată pe baza maturizării organismului, a tendinţelor înnăscute de a răspunde sau a altor stări temporare.

invatarea scolara 0Invăţarea este modalitatea de asimilare a cunoştinţelor şi de formare intelectuală, emoţională şi voliţională, de elaborare a deprinderilor, a conştiinţei şi comportamentului.

In dictionarul de termeni pedagogici (S. Cristea, 1998) se spune ca invatarea este activitatea proiectata de catre cadrul didactic pentru a determina schimbari comportamentale la nivelul personalitatii prescolarului, elevului, studentului, prin valorificarea capacitatii acestora de dobandire a cunostintelor, a deprinderilor, a strategiilor si a atitudinilor cognitive.

J. Piaget si R. Gagne sustin ca procesul de invatare defineste modificarea (constructia si re-constructia) unor structuri psihice, care se exprima in comportamente sau prestatii relativ stabile.invatarea scolara

Invatarea scolara prezinta o desfasurare in timp, iar structura ei comporta o suita de etape. Invatarea debuteaza cu efectuarea unor operatii concrete si senzoriale asupra materialului-stimul, parcurge apoi o suita de prelucrari mintale si stocari mnezice si se finalizeaza in aplicarea achizitiilor in variate sarcini de lucru.

Reclame

Responses

  1. http://WWW.INVATAREEFICIENTA.INFO asta este cu siguranta cel mai tare site depsre invatare pe care l-am intalnit.Imi place foarte mult mai ales pentru ca am descarcat gratuit un cd in format pfd.Acolo vorbeste despre invatare eficienta,invatare accelerata,dezvoltarea inteligentei,citire rapida.inteligenta emotionala,arta memoriei,imbunatatirea memoriei,etc


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: